1.شیرانبساط باید تا حدامکان نزدیک به اواپراتور نصب شود. درصورتیکه اواپراتور دارای پخش‏کن است، پخش‏کن باید مستقیما به خروجی شیر وصل شود، درصورتیکه امکان اتصال مستقیم پخش‏کن به خروجی شیر وجود نداشته باشد فاصله بین پخش‏کن و خروجی شیرانبساط نباید بیشتر از 24in شود. لوله مابین پخش‏کن و شیر را می‏توان با سایز کوچکتری انتخاب کرد تا سرعت مناسب حفظ شده و توزیع مبرد در پخش‏کن بهتر انجام شود.
2. شیرهای انبساط بدنه بزرگ باید با ساپورت مناسب نگه‏داشته شوند تا لرزش باعث آسیب به شیر نشود.
3.توزیع مناسب مبرد در کویل اواپراتور زمانی به دست می‏ آید که شیرانبساط، مبرد را به صورت عمودی (رو به بالا یا رو به پایین) به داخل پخش‏کن تغذیه کند.

  

نصب بالب شیر انبساط
محل نصب و طریقه نصب بالب حرارتی تاثیر بسزایی در عملکرد شیر داشته و عدم نصب صحیح باعث اختلال در عملکرد شیر و مشکلاتی از قبیل تغذیه بیش از حد اواپراتور و برگشت مایع به کمپرسور یا تغذیه کم اواپراتور و کاهش ظرفیت اواپراتور شود.
بالب باید در خروجی اواپراتور (cm30 خروجی اواپراتور) و حتما بر روی لوله افقی نصب شود.
در صورت عدم امکان نصب بالب بر روی لوله افقی و اجبار به نصب بالب بر لوله عمودی، حتما بالب بر روی لوله عمودی که جهت جریان مبرد به سمت پایین است نصب شود
جداره بالب باید کاملا با لوله مکش در ارتباط باشد اولا محل نصب بالب روی لوله خروجی اواپراتور را ابتدا کاملا تمیز و هر گونه آلودگی یا جرم که باعث کاهش انتقال حرارت شود را پاک کنید.
ثانیا از نصب بالب بر روی محل اتصالات و روی درز جوشکاری خودداری شود

بالب باید فقط توسط بست فلزی (آلومینیوم یا مسی) که سازنده در کنار شیر قرار داده روی لوله بسته شود. به هیچ عنوان از بند پارچه‏ای یا پلاستیکی و ... استفاده نشود.

بالب بر روی لوله‏ های کوچکتر از in8/7 در بالای لوله (ساعت12) نصب شود. در لوله ‏های بزرگتر از in8/7 بالب باید در ساعات 4 یا 8 نصب شود چون این قسمت از لوله سردترین قسمت آن است.

از نصب بالب در زیر لوله خودداری شود به دلیل اینکه در کف لوله روغن جریان دارد، روغن به عنوان یک لایه عایق عمل کرده و اجازه نمی‏دهد دمای مبرد از داخل لوله به خوبی به بالب منتقل شود و باعث اختلال و عملکرد نامناسب شیر می‏شود.
بالب شیرانبساط فقط باید دمای مبرد خروجی از اواپراتور را حس کند و دمای هوای اطراف بالب نباید بر روی عملکرد آن تاثیر بگذارد. به این منظور بالب شیرانبساط باید با عایق پوشانده شود. جهت عایق کردن بالب از عایقی استفاده شود که قابلیت جذب رطوبت نداشته باشد. جدب رطوبت در عایق روی بالب در دمای پایین باعث یخ زدن رطوبت و آسیب رسیدن به عایق می‏شود.
اگر کمپرسور بالاتر از اواپراتور نصب شده باشد و در لوله مکش رایزر داشته باشیم، معمولا در پایین رایزر تله ایجاد می‏کنند.

لوله متعادل کننده خارجی باید بلافاصله بعد از بالب نصب شود.دقت شود از نصب متعادل کننده قبل از بالب خودداری شود. انشعاب لوله متعادل کننده حتما از بالای لوله گرفته شود و به هیچ عنوان متعادل کننده به زیر لوله مکش وصل نشود تا از ورود روغن و مایع به آن جلوگیری شود.

  

هنگام نصب شیرهای انبساط با اتصال جوشی، مراقبت‏های لازم جهت جلوگیری از گرم شدن بیش از حد بدنه شیر به عمل آید. در صورت داغ شدن بدنه شیر ممکن است به فنر سوپرهیت آسیب برسد که در صورت آسیب دیدن و درست عمل نکردن فنر امکان برگشت مایع به کمپرسور وجود دارد.
به جهت جلوگیری از داغ شدن بدنه شیر اولا مشعل جوشکاری طوری روی اتصال قرار گرفته شود که شعله جوشکاری به سمت بدنه شیر نباشد و از برخورد شعله به بدنه شیر جلوگیری شود. همچنین می‏توان هنگام جوشکاری شیرانبساط با پیچیدن یک دستمال خیس دور بدنه شیر از داغ شدن آن جلوگیری کرد.

سوپرهیت از دو قسمت سوپرهیت استاتیک و سوپرهیت بازکننده تشکیل شده است.

سوپرهیت استاتیک مقدار سوپرهیت لازم برای بلند شدن سوزن از نشیمنگاه و آماده حرکت شدن است. مثلا اگر سوپرهیت استاتیک شیر5 درجه باشد در صورت وجود 5درجه سوپرهیت در انتهای اواپراتور، سوزن از جای خود بلند شده و برای باز شدن احتیاج به چند درجه دیگر سوپرهیت است که به آن سوپرهیت باز کننده (opening) می گویند
مجموع سوپرهیت استاتیک و بازکننده، سوپرهیت کل یا سوپرهیت عملکرد است
در واقع مقدار سوپرهیتی که ما اندازه گیری می کنیم، سوپرهیت کل است
فرض کنید شیرانبساطی دارای سوپرهیت استاتیک5 درجه سانتیگراد و سوپرهیت بازکنند6 درجه باشد یعنی سوپرهیت کل 11 درجه
مطابق نمودار فوق که ظرفیت شیر در مقابل مقدار سوپرهیت را نشان میدهد. با رسیدن سوپرهیت به 5درجه، سوزن شیر از جای خود بلند و آماده باز شدن میشود.
دلیل ایجاد سوپرهیت استاتیک توسط سازنده این است که در زمان خاموشی سیکل تبرید، شیرانبساط باز نکند چون در صورت باز شدن شیر در خاموشی کمپرسور، مایع مبرد در اواپراتور جمع شده و در زمان استارت وارد کمپرسور می شود
با افزایش سوپرهیت به بیش از 5درجه (سوپرهیت بازکشاختا
، شیرانبساط شروع به باز شدن و ظرفیت گرفتن و تزریق مایع مبرد به اواپراتور میکند
زمانیکه سوپرهیت به 11درجه(سوپرهیت کل) رسید شیرانبساط در ظرفیت نامی خود (rated capacity) است
سازنده شیر را طوری طراحی می کند که مقداری ظرفیت رزرو داشته باشد(همانطور که در منحنی عملکرد شیرنشان داده شده)
هنگام انتاب شیرابساط مثلا برای انتخاب شیر با ظرفیت 5 کیلووات باید شیری را انتخاب کنیم که rated capacity آن 20 باشد و ظرفیت رزرو نباید در نظر گرفته شود
اگر شیر در full capacity عمل کند سوپرهیت افزایش یافته و سطح موثر کویل کاهش می یابد که این مطلوب نیست

  اینستا

شیرهای انبساط توسط سازنده تنظیم می‏شوند و معمولا تنظیم کارخانه عملکرد مناسب دارد ولی بعضی از عوامل ممکن است بر روی کارکرد شیر در سیستم نصب شده تاثیر بگذارند و شیرانبساط انتخاب شده نیاز به تنظیم سوپرهیت داشته باشد. عوامل تاثیر گذار بر عملکرد شیرانبساط که ممکن است تنظیم سوپرهیت را ضروری سازد به قرار ذیل است:
1.اختلاف دمای کم بین مبرد داخل اواپراتور و هوا(آب)
2.محل نصب بالب
3.نسبت بار برودتی به ظرفیت شیرانبساط
4.ظرفیت کندانسور و تغییرات فصلی دما که باعث تغییر فشار تقطیر می‏شود
در صورت احتیاج به تنظیم سوپرهیت، باید با تنظیم فنر شیر و تغییر مقدار سوپرهیت استاتیک، مقدار سوپرهیت کنترلی شیر را تغییر دارد
با مراجعه به کاتالوگ همان مدل شیرانبساط نصب شده، ملاحظه می‏شود که سازنده مقدار تغییر در سوپرهیت را به ازای هر دور چرخاندن پیچ تنظیم سوپرهیت ذکر کرده است

معمولا با چرخاندن پیچ تنظیم سوپرهیت در جهت ساعت، سوپرهیت افزایش و بالعکس کاهش می یباد
در واقع زمانی که پیچ را در جهت عقربه ساعت بچرخانیم فشار وارد از فنر بر زیر دیافراگم زیاد می‏شود در نتیجه برای باز شدن شیر از طرف بالب باید فشار بیشتری وارد شود و این به معنای این است که سوپرهیت بیشتری باید در انتهای اواپراتور ایجاد شده و دمای بالب بیشتر افزایش یابد و فشار بالب بر دیافراگم بیشتر شود. همچنین اگر پیچ را در خلاف عقربه ساعت بچرخانیم فشار فنر کم شده و مقدار سوپرهیت کاهش می‏یابد.
مطابق با شکل‏های و در شیرهای کوچک با هر در چرخاندن پیچ، سوپرهیت بیشتر تغییر می‏کند به همین دلیل هنگام تنظیم این شیرها، هر بار 1/4 دور پیچ را می‏چرخانیم و در شیرهای بزرگتر که تغییر به ازای هر دور کمتر است می‏توانیم هر بار یک دور کامل بچرخانیم.

 

مراحل تنظیم سوپرهیت

1.ابتدا پیچ تنظیم را1/4 دور برای شیرهای بدنه کوچک و حداکثر یک دور برای شیرهای بدنه بزرگ بچرخانید.
2.صبر کنید تا شیر به تغییرات پاسخ داده و سیستم به تعادل رسیده و فشار و دمای تبخیر ثابت شود. ممکن است لازم باشد تا 30 دقیقه یا بیشتر هم منتظر به تعادل رسیدن بمانید.(عجله نکنید)
.بعد از به تعادل رسیدن سیستم دوباره سوپرهیت را اندازه‏ گیری می‏کنیم اگر میزان سوپرهیت مناسب بود که هیچ ولی اگر احتیاج به تنظیم مجدد سوپرهیت بود دوباره 1/4دور چرخانده و صبر می‏کنیم تا سیستم به تعادل برسد و دوباره سوپرهیت را اندازه‏ گیری می‏کنیم. به قدری این کار را انجام میدهیم تا بعد از به تعادل رسیدن سیستم، مقدار سوپرهیت مناسب در انتهای اواپراتور وجود داشته و در عین حال اواپراتور ظرفیت مورد نظر را بدهد و سیستم دچار کمبود ظرفیت نباشد.