گفتگوی ویکی‌پی‌جی با مدیر دانش تاسیسات | متفرقه با مدرک معتبر

آموزش تعمیرات پکیج چیلر کولرگازی با مدرک رسمی زیر نظر سازمان فنی حرفه ای کشور جهت ورود به بازار

سلام من در خدمت شما هستم هر سوالی دارید از من بپرسید...

ثبت نام از طریق واتس اپ
Close and go back to page
گفتگوی اختصاصی ویکی‌پی‌جی با مدیر مجموعه آموزشی دانش تاسیسات؛

رابطه صنعت و دانشگاه در ایران بسیار ضعیف است


 

هفته اول آذر ماه امسال، اصفهان میزبان پانزدهمین نمایشگاه بین المللی تجهیزات و تاسیسات سرمایشی و گرمایشی بود، این نمایشگاه از روز دوشنبه اول آذر کار خود را در محل نمایشگاه بین المللی استان اصفهان، آغاز کرد و تا پنجم آذر ماه ادامه داشت. در پانزدهمین نمایشگاه بین المللی تجهیزات و تاسیسات سرمایشی و گرمایشی، […]

هفته اول آذر ماه امسال، اصفهان میزبان پانزدهمین نمایشگاه بین المللی تجهیزات و تاسیسات سرمایشی و گرمایشی بود، این نمایشگاه از روز دوشنبه اول آذر کار خود را در محل نمایشگاه بین المللی استان اصفهان، آغاز کرد و تا پنجم آذر ماه ادامه داشت.

در پانزدهمین نمایشگاه بین المللی تجهیزات و تاسیسات سرمایشی و گرمایشی، بزرگان تجهیزات و تاسیسات سرمایشی و گرمایشی گرد هم آمدند تا جدیدترین محصولات خود را به نمایش بگذارند. در این نمایشگاه 136 شرکت که در زمینه های گرمایش، سرمایش، تهویه مطبوع، بهینه سازی مصرف انرژی، ایمنی، عایق بندی و صنعت تجهیزات اولیه تاسیساتی و … فعالیت دارند، حضور داشتند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی صنعت و تاسیسات (ویکی‌پی‌جی)، با توجه به تحولات اخیر و تأثیر آن بر آینده اقتصــاد و تولیـــدات  کشور، مصاحبه‌ای با مهندس علی شمندی، مدیر مجموعه آموزشی دانش تاسیسات انجام داده‌ایم  و مسایل و مشکلات  صنعتگران و صاحب نظران صنعت تاسیسات آن چیزی است که ما به دنبال آن هستیم .

 

لطفا خود تان را معرفی کنید.

بنده مهندس علی شمندی هستم، مدیر مجموعه آموزشی دانش تاسیسات که از سال 1390 مجوز فعالیت خود  را از سازمان فنی و حرفه ای کشور دریافت کرده و در استان اصفهان به فعالیت مشغول است. از سال 94 نیز شعبه تهران راه اندازی شده است و ما  در شهر های دیگر هم دوره های از راه دور را برگزار می کنیم.

 

لطفا در مورد دوره هایی که برگزار می کنید بیشتر توضیح دهید.

دوره های ما در حوزه تاسیسات گرمایشی و سرمایشی ساختمان و تهویه مطبوع  است که به دو صورت کارگاهی و مهندسی برگزار می شود، دوره های مهندسی مختص مهندسین صنعت تاسیسات و دوره های کارگاهی برای کسانی است که کارهای اجرایی می کنند. دوره های ما در قالب استاندارد های مهارت فنی و حرفه ای است و هدف ما این است که کار آموزان پس از پایان دوره فن و حرفه ای یاد بگیرند و بتوانند در صنعت تاسیسات به صورت مفید کار کنند.

ما تا به حال 20 هزار نفر ساعت دوره های مختلف آموزش را برگزار کرده ایم و کسانی را تربیت کرده ایم بتوانند در صنعت مفید باشند و باعث بهره وری بیشتر و پیشرفت کشور شوند. مجموعه آموزشی ما باعث می شود، سرمایه گزاری هایی که در کشور برای تربیت نیروی متخصص در دانشگاه و صنعت می شود به صورت هدفمند پیش برود و از این سرمایه ها به نحو احسن استفاده شود.

 

دوره های مهندسی ای که اشاره کردید شامل چه بخش هایی است؟

مخاطبان دوره های مهندسی ما، مهندسانی هستند که به صورت آکادمیک تحصیل کرده اند و تحصیلات دانشگاهی دارند. برای این افراد دوره هایی مثل دوره طراحی با کریر و طراحی سیستم های تاسیساتی و دیگر دوره های تاسیسات ساختمانی را برگزار می کنیم.

مخاطب این دوره ها افراد عام نیستند، بلکه این افراد کسانی هستند که در کنار دانشگاه می خواهند تاسیسات را آموزش ببینند و یا افرادی که مهندس مکانیک اند و می خواهند عضو نظام مهندسی شوند و کار طراحی و نظارت را در تاسیسات انجام دهند. طبیعتا مطالبی که این افراد در دانشگاه یاد گرفته اند کفاف کار درصنعت نیست و این افراد نیازمند این هستند که  در این دوره ها شرکت کنند تا بتوانند کار طراحی و نظارت را به نحو درست یاد بگیرند.

 

غیر از مهندسین مکانیک، مهندسین تاسیسات، یعنی افرادی که این مطالب را در دانشگاهشان آموخته اند نیز در دوره های شما شرکت می کنند؟

بله ،  آنها نیز  شرکت می کنند.  با این که این مطالب را در دانشگاه به آنها می آموزند ولی دانشگاه های ما با صنعت روز فاصله دارند خود بنده در این دانشگاهها هم درس خوانده ام، هم اکنون نیز  به تدریس در آن ها مشغول هستم و از نزدیک می بینم که تجهیزات دانشگاهی قدیمی اند و دانشجویان و تمام کسانی که در این حوزه فعالیت می کنند خود واقف هستند که، بین مطالبی که در دانشگاه آموخته می شود و مباحث روزی که در صنعت جاری است فاصله و تفاوت زیادی وجود دارد. به همین دلیل است که این  خلاء  را حس کرده و در این دوره ها شرکت می کنند.

 

شما تنها وظیفه ی آموزش این افراد را بر عهده دارید؟

 ما هم کار آموزش به صورت تجربی را انجام می دهیم، هم این که گاهی مواقع با توجه به شناسایی افراد مستعد، بعد از آموزش کامل تاسیسات به صورت عملی به این افراد، حتی آنها را به صنعت نیز معرفی می کنیم.

با شرکت های بزرگ لینک هستیم، مثل ال جی و سامسونگ و آن ها از ما درخواست نیرو می کنند و ما نیروهایی که واقعا می توانند مفید واقع شوند را به آنها معرفی می کنیم.

در همین نمایشگاه نیز مدیران شرکت های بزرگ در غرفه ما حضور داشتند و از ما درخواست معرفی نیرو کردن . می شود گفت، ما واسط بین صنعت و دانشگاه شده ایم و تخصص دانشگاهیان را افزایش می دهیم.

 

شما با صنعت گران چه رابطه ای دارید؟

اگر در نمایشگاه دقت کنید، مشاهده خواهید کرد که بیش از 90% شرکت هایی که در نمایشگاه حضور دارند شرکت های وارد کننده هستند و غالب شرکت های تولید کننده نیز برخی از تجهیزاتشان را خودشان تولید نمی کنند و مبحث واردات در آن ها نیز چشم گیر است و این یک نقطه ضعف است. ولی با این حال ما از تجهیزات شرکت های بزرگ مثل بوتان و ایران رادیاتور در آموزش های مان استفاده می کنیم.

ارتباطات ما متاسفانه با همه شرکت های تولید کننده  نزدیک نیست، ما تمایل به همکاری با این چنین شرکت هایی داریم و از طرفی تلاش می کنیم که در سال های آتی با این شرکت ها نیز ارتباط داشته باشیم، شرکت هایی مثل پاکمن، اصفهان دما و یا صنایع برودتی نصر.  ما در تلاشیم با این شرکت ها همکاری های مان را افزایش دهیم.

 

لطفا رابطه بین صنعت و دانشگاه در کشور را بیشتر تشریح کنید.

متاسفانه درکشور ما رابطه بین صنعت و دانشگاه بسیار ضعیف است، در  کشور های دیگر R&D  و واحد تحقیق و توسعه را دانشگاهها بر عهده می گیرند و دانشگاه ها با آن پتانسیل علمی که دارند در حوزه صنعت بسیار کمک می کنند و پیشرفت صنعتشان به دلیل همین لینک است. صنعت نمی تواند بدون دانشگاه پتانسیل علمی قوی داشته باشد.

ولی در کشور ما این رابطه ضعیف است. دانشگاه های ما درتلاش برای چاپ مقالات اند، در حقیقت با این کار دارند به صنعت غرب کمک می کنند نه به صنعت کشور ما، چرا که کشور های خارجی هستند که به این مقالات بسیار بها می دهند ولی ما نه!  اطلاعاتی که در مقالات است به کمک آن ها می آید.

در ایران به یک زیر ساخت و همت ملی نیاز است تا این پتانسیل در کشور ما مورد استفاده قرار گیرد، نیاز به حضور دولت هست.

من به عنوان شخصی که هم در دانشگاه و هم در صنعت حضور دارم این خلاء را می بینم، می بینم که  که خروجی دانشگاه اطلاعات آکادمیک و تجربه ای بسیار کم است، از آن طرف صنعت را می بینم که دارای تجربه بالا و اطلاعات آکادمیک کم هست.

مشخص است که در صورت مرتبط  شدن این دو،  ما یک قدرت صنعتی قوی خواهیم داشت این همان چیزی است که در اروپا اتفاق می افتد و مسلما کار سختی نیست .

این اتفاقی است که آنجا در حال افتادن است و اصلی ترین دلیل قدرت صنعت کشور های دیگر رابطه ی قوی صنعت دانشگاه است.

 

شما ضمن اشاره به مشکل صنعت و دانشگاه ، راهکارهایی را مطرح کردید، پیشنهادی برای عملی شدن این طرح ها دارید؟

مسایلی در این حوزه برای حل نیاز به همت عمومی و ورود دولت نیاز دارد و یک یا چند نفر نمی توانند این مشکل را حل کنند.

 به نظر بنده  تقویت آموزشگاههای فنی و حرفه ای کمک خوبی می تواند به حل این مشکل کند. آموزشگاه ها به عنوان محیطی که تا حدودی تجربه ی صنعتی ها را دارند، می توانند با جلب حمایت بخش خصوصی بستری فراهم کنند تا این تجارب به دانشجویان فارغ التحصیل از دانشگاه منتقل شود، بعد از آن این دانشجویان وارد صنعت شوند.

ما از پتانسیل صنعت در حال استفاده هستیم، صنعت گران وارد این حوزه شدند و اساتید ما در مجموعه آموزشی دانش تاسیسات اکثرا صنعت گران هستند.

مثلا برگزاری آموزش چیلر تراکمی که اخیرا برگزار کردیم، توسط صنعتگران آموزش داده شد، مطالب از این قبیل در دانشگاه آموزش داده نمی شود. در دانشگاه دانشجویان مطالبی مثل ترمودینامیک می خوانند و بعد از شرکت در این دوره هاست که متوجه می شوند ترمودینامیک در این دستگاه خلاصه شده است.

دانشجو با علم تئوریک اش وقتی به صورت تجربی در این فضا حضور پیدا می کند بیشتر یاد می گیرد و این باعث می شود قبل از ورود به صنعت بسیار آماده شود. وقتی دانشجو یک سیستم را به طور کامل شناخت می تواند طرح ها و ایده هایی مطرح کند که مسلما صنعت گر از آنها استفاده خواهد کرد و این در حالی است که اگر در این فضا آن ایده ها بارور نشوند در صنعت مجال بارور شدن آنها نیست.

 اطلاعات دانشجویان وقتی بوی صنعت به خود نگیرند بیشتر مطالب مبهم و کتابی اند که استفاده ای از آنها نمی شود.

 

منظورتان این است که شما باعث بارور شدن آموخته های دانش آموختگان می شوید؟

چه قدر عالی خواهد بود اگر دانشجو ایده پردازی کند و این ایده توسط صنعت ساخته شود!

عملی کردن ایده های صنعتی با تقویت رابطه ی دانشگاه و صنعت میسر است.

من تجربه ای در این زمینه دارم که خدمتتان ارایه می کنم.

ما در این جا دستگاه عیب یاب هوشمند سامانه های برودتی داریم که سال گذشته طراحی و اختراع کردیم. و این اتفاق برای بار اول است که در دنیا اتفاق افتاده . اگر شما در نمایشگاه به تجهیزات دقت کنید درخواهید یافت که صنعت تاسیسات ما بی بهره از همچنین تجهیزاتی هست . حتی در دستگاه های وارداتی ساخت کشورهای تاسیساتی بزگ نیز از همچنین تکنولوژی ای استفاده نشده است.

در صورتی که یک جوان ایرانی این کار را کرده است.

اگر از این پتانسیل ها استفاده شود مسلما سطح شرکت های تاسیساتی ما از شرکت های اروپایی نیز می تواند بالاتر رود ولی متاسفانه شرکت های ما دیدشان و نگاهشان به دانشگاه و دانشجویان ما،  دیدگاه با اطمینانی نیست و این یک ایراد بزرگ هست.

ما باید به دانشگاه ، به واحد های تحقیقاتی دانشگاه، به واحد های پژوهشی دانشگاه،  اطمینان کنیم و از آنها کار بخواهیم.

چه چیزی بهتر از این که دانشگاه به حل مشکلات صنعت کمک کند.

مشکلات صنعت به دانشگاه منتقل شود و دانشجو حول این مطالب کار کند، پروپزال های دانشگاهی موضوعشان حل مشکل صنعت باشد. ولی اکثرا دانشگاه در حوزه هایی کار می کند که منجر به مقاله شود. این تحقیقات ارزش صنعتی برای کشور ندارد و این پروپزال ها بیشتر به ارتقاء کیفیت صنعت خارجی کمک می کند.

دانشگاه ها مسئله ای را پیش می گیرند که نتیجه اش تنها مقاله می شود و از این مقاله شرکت های خارجی بیشترین بهره را می برند و دستگاهی تولید می کنند و با استفاده از این پژوهش ها دستگاهی ساخته و دوباره به ما فروخته می شود.  با این کار هزینه هایمان بالا می رود و با این کار در حقیقت با علم ما  نفت ما را می گیرند.

سرمایه هایی که دانشگاه هزینه می کند اگر در راستای نیاز های فعلی صنعت باشد کمک بسیار بزرگی به صنعت ما، مخصوصا صنعت تاسیسات خواهد شد و این مسئله ای است که نیاز به حضور دولت دارد.

مطالب علمی

ارتباط با آموزشگاه دانش تاسیسات

شعبه تهران

شهر ری، سه راه ورامین، خیابان شهید غیوری، کوچه صالحی ، سرای محله شهید غیوری

تلفن:  09104130636 - 09030770446

02136657315 - 02133372675

لوکیشن آموزشگاه دانش تاسیسات تهران

--------------------------

شعبه اصفهان

هشت بهشت غربی، انتهای ملک شمالی، نبش کوچه ریخته گران، روبروی قرض الحسنه ابوذر

تلفن: 03132722459

09909516260

09030770446

 لوکیشن آموزشگاه اصفهان

سامانه پیامک

5000203002020

جهت ثبت نام مشخصات خود را به شماره فوق پیامک نمائید.