آموزش لوله کشی ساختمان [عملی+ مدرک] با مدرک معتبر

آموزش تعمیرات پکیج چیلر کولرگازی با مدرک رسمی زیر نظر سازمان فنی حرفه ای کشور جهت ورود به بازار

سلام من در خدمت شما هستم هر سوالی دارید از من بپرسید...

ثبت نام از طریق واتس اپ
Close and go back to page

دوره آموزش لوله کشی یکی از پر طرفدار ترین و پر درامد ترین رشته های بازار تاسیسات در ایران و جهان می باشد. اگر قصد دارید با یادگیری دوره آموزش لوله کشی ساختمان کسب درامد کنید با ما همراه باشید و از طریق همین صفحه ثبت نام خود را در یکی از معتبرترین آموزشگاه های تاسیسات کشور تکمیل نمائید و در اولین دوره آموزش لوله کشی ساختمان شرکت نمائید.

آموزشگاه فنی حرفه ای دانش تاسیسات دوره آموزش لوله کشی ساختمان را زیر نظر سازمان فنی حرفه ای به صورت عملی و کارگاهی  با ارائه مدرک رسمی و بین المللی برگزار می نماید. این آموزش شامل اجرای انواع لوله کشی پلی اتیلن برای آب سرد و گرم و گرمایش و لوله کشی با انواع لوله های سبز، پولیکا و چند لایه می باشد. آموزش لوله کشی آب ساختمان را در کنار آموزش پکیج فرا بگیرید.اموزش لوله کشی - دوره های آموزشی عملی لوله کشی ساختمان 1 

هزینه آموزش لوله کشی ساختمان 

نام دوره

قیمت دوره

شروع دوره

ثبت نام

آموزش لوله کشی ساختمان

4.000.000ت

1403/02/6

18 الی 21

ثبت نام - ثبت نام دوره لوله کشی در شهر تهران 3

آموزش خصوصی لوله کشی 

5.500.000 ت

با هماهنگی

ثبت نام - ثبت نام دوره لوله کشی در شهر اصفهان2

لوله کشی گرمایش

4.000.000ت

اول هر ماه

ثبت نام - ثبت نام دوره لوله کشی به صورت خصوصی 1

تلفن ثبت نام :

09030770446

09104130636

02133372675

نمونه گواهینامه فنی حرفه ای رشته لوله کشی

نمونه گواهینامه اموزش لوله کشی ساختمان

 اینستاگرام- عصویت در اینستاگرانم اموزشگاه

 اهمیت دوره آموزش لوله کشی از این جهت است که کارآموزان پس از شرکت در دوره آموزش پکیج و ورود به بازار کار به دانستن اصول و روش های لوله کشی آب سرد و گرم نیاز پیدا میکنند. لذا پیشنهاد میگردد دوستانی که قصد دارند در زمینه تعمیر پکیج اقدام به شرکت در دوره آموزش تعمیر و نصب پکیج نمایند به یادگیری آموزش لوله کشی نیز اقدام کنند.سرفصل های آموزشی دوره آموزش تاسیسات و لوله کشی ساختمان را در زیر می توانید مشاهده و از تقویم آموزشی دوره آموزش تاسیسات و لوله کشی ساختمان مطلع شوید.

آموزش لوله کشی ساختمان - دوره های عملی زیر نظر فنی حرفه ای ویژه مهاجرت   

آموزش لوله کشی ساختمان و بازار کار

با توجه به رشد روز افزون صنعت ساختمان و استفاده از لوله ها جهت سرمایش، گرمایش، ابرسانی، گازرسانی و فاضلاب، آموزشگاه دانش تاسیسات با هدف بالا بردن سطح علمی و کمک به آموزش حرفه ای علاقه مندان به این رشته، دوره آموزشی  تاسیسات و لوله کشی ساختمان  را برگزار می کند. در این خصوص و با توجه به اهمیت آموزشی  تاسیسات و لوله کشی ساختمان، این دوره به صورت عمومی برگزار می گردد. 

 مزایای آموزش لوله کشی ساختمان در آموزشگاه دانش تاسیسات

کارگاه مجهز، برگزاری کلاسها به صورت حرفه ای و کارگاهی، اعطای گواهینامه بین الملی پایان دوره برای متقاضیان مهاجرت به خارج از کشور

 لوله کشی ساختمان- اجرای اصولی لوله کشی ساختمان به صورت عملی

 

سرفصل دوره آموزش لوله کشی ساختمان

آموزش لوله کشی آب ساختمان شامل کلیه موارد مربوط به لوله کشی که به صورت کاربردی در ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد بوده است. در این دوره شما با لوله کشی آب سرد و گرم ، لوله کشی فاضلاب با لوله های پی وی سی و لوله های پلی اتیلن آشنا می شوید همچنین در بخش لوله کشی آب سرمایش و گرمایش با اصول کار عملی و لوله کشی لوله های 5 لایه و تک لایه به صورت عملی آشنا می شوید. 

آشنایی با روش لوله کشی حرارت مرکزی و موتورخانه ها، لوله کشی اب گرم پکیج به روش های مستقیم ، غیر مستقیم یا معکوس ، انشعابی و کلکتوری در این دوره آموزش داده می شود. 

   ثبت نام  - ثبت نام در دوره های اموزشی 1

لوله کشی ساختمان - لوله کشی فاضلاب به صورت عملی و اجرایی

 آموزش لوله کشی آب

لوله کشی آب ساختمان بخش مهمی از صنعت ساختمان را شام می شود. اگر شما قصد دارید در زمینه لوله کشی آب در ساختمان فعالیت کنید لازم است دوره آموزش لوله کشی آب را که در قالب 40 ساعت کارگاه ارائه می شود و شامل کلیه مباحث مربوط به آموزش لوله کشی آب می شود شرکت نمائید. جهت صبت نام این دوره به بخش ثبت نام بالای سایت مراجعه نمائید و در زمان تکمیل فرم آموزش لوله کشی آب را انتخاب کنید.

 

دوره های لوله کشی فنی حرفه ای

آموزش لوله کشی آب در ساختمان شامل دوره های لوله کشی فنی حرفه ای بوده و پس از پایان دوره مدرک معتبر و قابل ترجمه از سوی سازمان فنی حرفه ای کشور صادر میگردد. با این مدرک میتوانید در زمینه لوله کشی جواز کسب دریافت کنید و یا برای مهاجرت به خارج از کشور اقدام کنید.

 

آموزش لوله کشی ساختمان در تهران

آموزشگاه دانش تاسیسات جهت اجرای دوره آموزش لوله کشی ساختمان در تهران اقدام به تجهیز کارگاه مجهزی نموده است که کاراموزان بتوانند در محیط واقعی و کارگاهی با انجام کار عملی لوله کشی اقدام به یادگیری این مهارت نمایند. 

 

مدرک لوله کشی فنی حرفه ای

مدرک ارائه شده پس از اتمام دوره از سوی سازمان فنی حرفه ای کشور می باشد و کاراموزان با اطمینان از اعتبار این مدرک میتوانند اقدام به اخذ جواز کسب، ترجمه درخواست وام اشتغال و اخذ نمایندگی و یا تاسیس مغازه نموده و به عضویت صنف تاسیسات لوله کشی ساختمان درایند. یکی از مدارک مورد نیاز برای اخذ پروانه کسب همین مدرک می باشد. پس از اخذ گواهینامه لوله کشی میتوانید برای شهر تهران با صنف مربوطه واقع در خ انقلاب، ابتدای خ شریعتی، کوچه سمنان، پ10 مراجعه نمائید.

تصویر لوله کشی ساختمان - این دوره های به صورت عملی برگزار میگردند  

مدارک مورد نیاز برای اخذ پروانه کسب از اتحادیه 

1ـ سند مالکیت یا اجاره نامه با کد رهگیری

2ـ عوارض مشاغل یا گواهی ساختمان و یا پایان کار

3ـ صلاحیت فنی و حرفه ای

4ـ مبحث 17

5ـ برگه دارائی

6ـ روزنامه رسمی

7ـ شناسنامه

8ـ کارت ملی

9- پایان خدمت

10ـ قطعه عکس

11ـ تاییدیه کد پستی

 

مدرک بین المللی لوله کشی

مدرک ارائه شده پس از این کلاس آموزشی بین المللی وقابل ترجمه می باشد و کلیه مدرک توسط اداره کل فنی حرفه ای استان تهران مهر می شود.این گواهینامه را از طریق سامانه استعلام گواهینامه صفحه اول سایت دانش تاسیسات پرینت بگیرید و پس از ترجمه توسط دارالترجمه میتوانید به زبان دلخواه برای کشور مقصد خود ترجمه نمائید و تاییدیه دادگستری دریافت کنید.

 

آموزش لوله کشی آب با اتو چگونه است ؟ 

یکی از ابزار مهم در لوله کشی تک لایه در ساختمانها وسیله ای با نام اتو می باشد. اتو پس از گرم شدن امکان اتصال لوله لوله ها به یکدیگر را فراهم میکند. این نوع لوله کشی بدلیل قیمت ارزان و سهولت در اجرا بسیار مورد استقبال می باشد. 

استفاده از لوله تک لایه با اتو برای اجرای لوله کشی گرمایش توصیه نمی شود.

در کلاس آموزش لوله کشی آموزشگاه دانش تاسیسات کاراموزان با دستگاه اتو آشنا می شوند و می توانند پس از اتمام کلاس به تنهایی منزل خود را لوله کشی کنند، برای تانک آب لوله بکشند و یک پروژه ساده را جمع کنند.

 

آموزش لوله کشی ساختمان با لوله سفید چگونه انجام میشود؟ 

لوله سفید به صورت شاخه ای فروخته می شود. لوله های سفید پس از تهیه نقشه و مسیر لوله قابل اجرا هستند. اگر علاقه مند به دانستن نکات لوله کشی هستید این لینک را مشاهده نمائید. متراژ لوله ها و اتصالات لازم تهیه و در محل پروژه قرار میگیرد. پس از ان لوله کشی با سرعت انجام می شود.

 

آیا نرم افزاری برای لوله کشی ساختمان وجود دارد؟ 

در پاسخ باید گفت بله  نرم افزار پایپینک برای طراحی لوله کشی ساده و پیشرفته قابل استفاده می باشد ولی برای اجرای لوله کشی شما نیازمند نرم افزار نیستید وباید به نقشه ها مسلط باشید. نقشه های طراحی شده توسط نرم افزار از طریق مهندس طراح در اختیار مجری لوله کشی قرارمیگیرد.

 

صفر تا صد لوله کشی ساختمان

در کلاسهای آموزشی لوله کشی ساختمان ها نکات مربوط به اجرای لوله کشی تک لایه و 5 لایه و فاضلاب آموزش داده می شود.

 

آموزش لوله کشی ساختمان در شهر ری و اصفهان  

آموزش لوله کشی در تهران و اصفهان برگزار می شود و کاراموزان میتوانند در شهر مورد نظر ود در کلاس شرکت کنند سپس آزمون دهند و مدرک رسمی فنی حرفه ای دریافت کنند. 

 

انواع لوله کشی هایی که وجود دارد چیست ؟ 

لوله کشی آب ساختمان ، لوله کشی آب سرمایش مربوط به فنکویل ها ، لوله کشی آب گرم مربوط به پکیج ها ، لوله کشی فلزی مربوط به موتورخانه ، لوله کشی گاز ساختمان ، لوله کشی فاضلاب با لوله های PVC لوله کشی با لوله چدنی مربوط به فاضلاب 

 

چگونه لوله کشی منزل خودمان را انجام دهیم ؟ 

برای اینکه بتوانید منزل خود را لوله کشی کنید باید حداقل توانایی نقشه خوانی از روی نقشه طراح را داشته باشید سپس نوع و جنس لوله خود را انتخاب نموده و مصالح ضروری را تهیه کنید در مرحله بعدی لازم است از محل پکیج یا آبگرمکن خود مطلع باشید و لوله کشی را از زیر این دستگاه شروع کنید.

 

مدرک فنی حرفه ای لوله کشی در کدام کشور ها کاربرد دارد ؟ 

مدرک لوله کشی ارائه شده در کلاسهای آموزشگاه دانش تاسیسات در کلیه کشورهای اروپایی و آسیایی و عربی و حتی در کشور آمریکا معتبر می باشد البته ممکن است بعضی از کشور ها قبل از پذیرش مدرک آزمونی از شما بگیرند ولی در اصل مدرک برای امتیاز دهی سفارت و نیز پذیرش دوره آموزشی بعنوان سنوات همه کشورهای عضو قانون کار اعتبار زیادی به این مدارک میدهند.

 

در ازمون تئوری لوله کشی چه سوالاتی پرسیده می شود؟ 

کلیه مطالب مربوط به لوله کشی ، سایز بندی لوله ها ، دسته بندی ها ، روش تست لوله کشی ، اصول نصب ، فاصله های نصب ، نحوه اتصال ، جوشکاری لوله ها ، اصول مکانیکی و برقی رشته تاسیسات ، اندازه گیری و انایی با واحد های اندازه گیری 

 

در آزمون عملی کلاس لوله کشی آب و فاضلاب چه میپرسند؟

 در ازمون عملی لوله کشی از مطالب یاد شده در کلاس سوال می شود و به طور کلی کاراآموز باید توانایی لوله کشی انواع لوله های تک لایه و 5 لایه و فاضلاب را داشته باشد هچنین سوالات شفاهی را بتواند پاسخ مناسب بدهد.

 

نکات آموزشی روش های مختلف لوله کشی در ساختمانها

لوله کشی سنتی آب چگونه است

لوله کشی آب به روش سنتی از قدیم در ساختمان سازی کاربرد داشته و می توان گفت بیشتر ساختمان ها را در گذشته به این روش لوله کشی می کردند. در آن زمان بیشتر از لوله های فلزی برای انجام لوله کشی آب ساختمان استفاده می شد.

اما با توجه به دلایلی از جمله اجرت بالای نصب به دلیل سختی کار، زنگ زدگی لوله ها در دراز مدت و همچنین سنگین بودن لوله های فلزی اکنون دیگر از این لوله در لوله کشی آب ساختمان استفاده نمی شود.

 

لوله کشی انشعابی به چه روش است

در لوله کشی آب به طریق انشعابی لوله آب در تمام ساختمان از رایزر اصلی منشعب می شود و تفاوتی در نحوه لوله کشی آب سرد و گرم نیست. در این روش لوله اصلی بعد از اینکه از داخل خیابان وارد ساختمان شد بعد از نصب کنتور مستقیما در داخل ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.

شکل استفاده از رایزر اصلی آب در داخل ساختمان در روش انشعابی به این صورت است که برای هر محل مصرف یک انشعاب از سر لوله گرفته شده و در انتها کل مسیر لوله کشی به یکدیگر مرتبط می شوند.

به همین دلیل است که به این نوع از لوله کشی، انشعابی می گویند. لوله کشی انشعابی را امروزه بعد از منسوخ شدن استفاده از لوله های فلزی با کمک لوله های پلیمری انجام می دهند.

 

لوله کشی کلکتوری چیست

دلیل نام گذاری این نوع لوله کشی به صورت کلکتوری به خاطر استفاده از وسیله ای به نام کلکتور در این مدل لوله کشی آب در ساختمان است.

این نوع لوله کشی مدرن و پیشرفته است و از قوانین لوله کشی سنتی و انشعابی تابعیت نمی کند. چرا که بر خلاف لوله کشی انشعابی می توان این مدل از لوله کشی را در یک ساختمان به صورت جداگانه نیز اجرا کرد.

قبلا در مقاله از لوله کشی کلکتوری در چه ساختمان هایی استفاده می کنیم در مورد استفاده از این شیوه توضیحات مفصل داده ایم که شما نیز می توانید در همین سایت این مقاله را مطالعه کنید.

در این شیوه رایزر اصلی آب بعد از ورود از خیابان به داخل ساختمانی که قرار است لوله کشی کلکتوری در آن اجرا شود وارد کلکتور می شود. سپس در محل های مختلف بنا بر لزوم مورد استفاده قرار می گیرد. در اصل در این شیوه رایزر اصلی در داخل کلکتور منشعب می شود.

تعداد کلکتورها در داخل ساختمان بنا بر تعداد مکان های مصرف متفاوت است. کلکتورها با تعداد خروجی و ورودی های متفاوت در بازار موجود هستند. ما اطلاعات جامع تر را در مقاله کلکتور چیست قرار داده ایم.

حال جدا از تنوع مدل های کلکتور ما در لوله کشی آب ساختمان به حداقل دو کلکتور جداگانه برای لوله کشی آب سرد و گرم احتیاج داریم.

چون رایزر اصلی آب مستقیما وارد وسیله حرارتی نمی شود و برای تقسیم شدن لوله آب گرم خروجی از پکیج در بین وسیله های حرارتی مانند رادیاتورها احتیاج به کلکتور جداگانه داریم.

برخلاف لوله کشی سنتی یا انشعابی لوله کشی کلکتوری را نمی توان به صورت روکار انجام داد، چون شکل قرار گیری لوله ها بعد از خروج از جعبه کلکتور فقط به صورت توکار است.

ولی در این شیوه می توان لوله ها را در دو حالت متفاوت از لوله کشی توکار در ساختمان اجرا کرد.

در برخی ساختمان ها لوله ها را مانند لوله کشی انشعابی از کف ساختمان عبور می دهند اما در ساختمان سازی های مدرن تر شیوه لوله کشی کلکتوری به صورت زیرسقفی اجرا می شود، یعنی لوله های یک ساختمان را در زیر سقف طبقه بالایی عبور می دهند.

در مورد مزایا و معایب لوله کشی از سقف و یا از کف و اینکه کدام یک بهتر است، در کلیپ زیر بصورت مختصر توضیحاتی توسط مهندس اسماعیلی داده شده است. پیشنهاد میکنم کلیپ را تا انتها ببینید.

 

بهترین روش لوله کشی ساختمان

بهترین روش لوله کشی را می توان با بررسی فاکتورهایی از قبیل سرعت اجرا، قیمت تمام شده کار، کیفیت کار و حفظ و نگهداری از لوله کشی آب در ساختمان پیدا کرد. البته شکل سازه نیز اهمیت بالایی در پیدا کردن بهترین روش لوله کشی دارد.

منظور از شکل سازه این است که ساختمان در حالت ساخت است و یا در حال سکونت است. این عامل مهم نقش به سزایی در انتخاب شیوه لوله کشی برای ساختمان دارد که نمی توان به راحتی از آن چشم پوشی کرد مخصوصا اگر بخواهید در یک طبقه مجزا اقدام به لوله کشی کنید.

نکات فنی که زمان لوله‌کشی ساختمان باید رعایت شوند عبارتند از

  • مراقبت از لوله‌ها و سیستم لوله کشی در مقابل مصالح ساختمانی : با توجه به این موضوع که هنگام اجرای لوله کشی ساختمان، سایر عملیات ساختمانی نیز انجام می‌شود و ممکن است به لوله‌ها و تجهیزات لوله کشی صدمه وارد شود رعایت نکات زیر الزامی است.
  1. مسیر لوله کشی و لوله‌ها از وجود مصالح مختلف ساختمانی از جمله پوکه‌های نوک تیز پاک گردد.
  2. به هیچ وجه نباید رول لوله مستقیماً روی کف ساختمان در حال ساخت قرار بگیرد. برای جلوگیری از این امر با قرار دادن کارتن یا مقوا در زیر آن لوله از آسیب احتمالی محافظت می شود.
  3. پس از اجرای هر مسیر لوله کشی، لوله، تست و تأیید مهندس ناظر، مسیر لوله مذکور با استفاده از ملات سبک پوشانده شود تا از آسیب احتمالی مصون گردد و آسیبی به آن وارد نشود.
  • استفاده از فوم لوله مقاوم در برابر نور خورشید : اگر فوم لوله برای مدت‌زمان طولانی در برابر نور خورشید قرار بگیرد آسیب می‌بیند لذا مراقبت از آن در برابر نور خورشید امری ضروری است.
     
  • انتخاب مسیر افقی لوله‌ کشی در کف : اگر لوله‌کشی به‌صورت توکار انجام بشود باید مسیرهای افقی فقط در قسمت کف ساختمان در نظر گرفته شوند و در انتها برای رسیدن به شیرآلات وارد دیوار می‌شوند.
     
  • استفاده از اورینگ‌های اصلی : درصورتی‌ که از اورینگ‌های اصلی استفاده نشود بعد از مدتی مشکل نشتی پیش می‌آید و هزینه‌های زیادی را برای تعمیر آن بخش ها به همراه دارد. معمولاً می‌توان اورینگ‌های اصلی را از نمایندگی‌های مجاز خریداری نمود.
     
  • پوشاندن لوله در سرما : باید در نظر داشت که لوله‌هایی که در فضای باز قرار داشته و امکان دارند در معرض سرما قرار گیرند، حتماً با لایه‌ای مناسب پوشانده شوند. زیرا سرمای زیاد یخ‌زدگی لوله‌ها را به همراه داشته و همچنین می‌تواند منجر به ترکیدگی لوله‌ها شود.
     
  • ارتباط بین سیستم لوله کشی نیوپایپ و سیستم لوله کشی فلزی : حتما باید به این نکته توجه شود که جهت ارتباط بین مهره ماسوره نیوپایپ با رزوه مقابل، لازم است تک اورینگ ماسوره داخل پخ 45 درجه اتصال قرار گیرد تا اصول فنی به درستی رعایت شود. به علت اینکه اتصالات فلزی فاقد چنین شرایطی هستند لذا مجاز به ارتباط مستقیم مهره ماسوره نیوپایپ و رزوه اتصالات سیستمهای فلزی نمی‌باشیم و باید به این موضوع توجه کرد و حتماً باید از اقلامی مانند مغزی و تبدیلها بعنوان واسطه مهره ماسوره نیوپایپ و رزوه سیستم های فلزی استفاده نماییم. حتما باید این موضوع را جدی گرفت.
     
  • ارتباط بین لوله پلیمری و آبگرمکن : بنا بر استاندارد لوله کشی ساختمان اتصال مستقیم لوله نیوپایپ به خروجی آبگرمکن (دیواری و ایستاده) مجاز نمی‌باشد و به هیچ وجه نباید این کار را انجام دارد. بنابراین لازم است 7/45 سانتیمتر (18 اینچ) لوله فلزی استاندارد به خروجی آبگرمکن متصل کرده و لوله نیوپایپ را به انتهای لوله فلزی وصل نمود تا مشکلی به وجود نیاید. قابل ذکر است در صورت استفاده از پکیج‌های جدید کندانسینگ دیگر نیازی به استفاده از لوله فلزی نمی‌باشد زیرا در طراحی اولیه این پکیج‌ها این مقدار از لوله در خود پکیج قرار داده شده است و دیگر مشکلی متوجه لوله کش نیست.
     
  • انتخاب مسیر صحیح از سقف کاذب به سیستم بهداشتی : در صورت لوله کشی در سقف کاذب و اجرای لوله کشی در سقف، هنگام ورود لوله نیوپایپ از سقف کاذب به سیستمهای بهداشتی باید محل تقاطع دو دیوار به عنوان مسیر عمودی انتخاب گردد تا مشکلی به وجود نیاید. چرا که هیچ احتمالی برای نصب وسایل رفاهی یا تزیینی در کنج دیوار وجود ندارد و در صورت نصب وسایل مذکور در سایر موقعیت های دیوار آسیبی به لوله‌های دفن شده در کنج دیوار وارد نمی‌شود و در این صورت هیچ صدمه ای به لوله وارد نخواهد آمد.

 

کدام یک از روش های لوله کشی سریع تر اجرا می شوند؟

به طور کلی در بین روش های لوله کشی ذکر شده اگر به دنبال سریع ترین روش لوله کشی آب در ساختمان هستید ما به شما لوله کشی آب به شیوه انشعابی و به صورت روکار را پیشنهاد می دهیم، مخصوصا اگر ساختمان در حالت سکونت باشد.

چرا که در این روش همانطور که ذکر شد بدون خرابی می توان لوله ها را از روی سطح دیوار عبور داد. در واقع از این روش لوله کشی آب در زمینه تعمیرات لوله کشی آب نیز استفاده می کنند و دلیل آن هم پرداخت هزینه های کمتر و سرعت کار بالاتر است.

اما برخی افراد به دلیل اینکه ظاهر لوله ها در لوله کشی روکار مشخص است، از این روش از لوله کشی در ساختمان خود استفاده نمی کنند.

با این حال با توجه به مزیت های فراوان لوله کشی روکار، هنرکاران ساختمان سازی راهی برای رفع این مشکل پیدا کردند و آن استفاده از داکت کشی است.

داکت کشی در واقع استفاده از قاب های مخصوص لوله است که کل سطح خارجی لوله را می پوشاند و علاوه بر زیبایی باعث استقامت کار نیز می شوند.

در این بین بعد از لوله کشی روکار که رکورد سریع ترین شیوه لوله کشی ساختمان را دارد، می توان از لوله کشی کلکتوری با لوله های لایه ای به عنوان دومین شیوه لوله کشی ساختمان از لحاظ سرعت نام برد.

که البته شرط مهم استفاده از این شیوه در لوله کشی ساختمان این است که ساختمان در حال ساخت یا بازسازی باشد.

چرا که همانطور که در بالا ذکر شد لوله کشی کلکتوری در دسته لوله کشی های توکار قرار دارد و اما دلیل داشتن سرعت کار در این مدل از لوله کشی همانطور که گفتیم به خاطر وجود دو فاکتور مهم است یکی وسیله کلکتور و دیگری لوله های لایه ای.

چون کلکتور به انشعاب گیری سریع در ساختمان کمک می کند و از طرفی اگر از لوله های لایه ای در این شیوه استفاده کنید، سرعت کار به دلیل نصب راحت این مدل از لوله ها بسیار بالا می رود.

 

قیمت تمام شده کدام روش از لوله کشی پایین تر است؟

با یک حساب سر انگشتی می توان گفت که باز هم لوله کشی روکار کمترین میزان هزینه را برای صاحب خانه ایجاد می کند و لوله کشی انشعابی با لوله های لایه ای باز هم رتبه دوم لوله کشی با کمترین هزینه تمام شده را بدست می آورد.

چرا که در این روش به دلیل عدم نیاز به کلکتور هزینه لوله کشی بسیار کمتر از لوله کشی کلکتوری  است. هر چند مقدار پرت لوله ها و تعداد اتصالات در روش کلکتوری بسیار کمتر است.

می توان گفت اگر از لوله کشی اشنعابی در ساختمان در حال ساخت استفاده کنید مقدار هزینه های شما در مقایسه با دیگر روش های لوله کشی پایین تر خواهد بود.
 

 

 آموزش اصول لوله‌کشی ساختمان

بدیهی است که هر کاری اصول و قوانین خود را دارد و لوله‌کشی ساختمان نیز از این امر مستثنا نیست. در بحث لوله‌کشی آب ساختمان باید موارد مختلفی را در نظر داشت که به‌عنوان اصول لوله‌کشی از آن یاد می‌شود.
شاید اولین اصل این باشد که در لوله‌کشی ساختمان‌های مسکونی و اداری باید آب تمیز در دسترس ساکنان قرار گیرد. پس حتماً باید از لوله‌های مناسب که آسیب‌رسانی کمتری دارند استفاده شود. اصل دیگر در لوله‌کشی ساختمان مربوط به سرویس‌های بهداشتی و حمام است که نیازمند آب پرفشار هستند. لوله‌کشی‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که این مکان‌ها همیشه از آبی با فشار بالا بهره ببرند.

امروزه اکثر مناطق از شبکه فاضلاب شهری بهره‌مند هستند و در لوله‌کشی این مناطق باید لوله‌های فاضلاب ساختمان به لوله‌های فاضلاب شهری متصل شود. از مهم‌ترین اصول در لوله‌کشی ساختمان حفظ ایمنی است. لوله و اتصالاتی که به وسایل گرمایشی و آبگرمکن متصل هستند باید به‌گونه‌ای قرار گیرند که در صورت انفجار از دمای بیش ‌از حد آب کمترین صدمه را به ساختمان وارد کنند.
از دیگر مواردی که در اصول لوله‌کشی ساختمان بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد نوع جنس لوله‌ها بوده که باید به‌گونه‌ای انتخاب شود که کمترین خوردگی در آن‌ها صورت پذیرد. در گذشته بیشتر از لوله‌های فلزی استفاده می‌شد که بعد از مدتی خوردگی و نشتی آب در آن‌ها مشاهده می‌شد. 

از دیگر اصول مهم در لوله‌کشی ساختمان توجه به تمیزی و نظافت لوله‌ها و سایر تجهیزات است که می‌توان از چند منظر آن ها را بررسی کرد. لوله‌های ساختمان باید به‌ دور از هرگونه آلودگی در دیوارها و یا کف ساختمان تعبیه شوند تا موجب انتقال آلودگی به افراد نشوند.
از همه مهتر سیستم لوله‌کشی فاضلاب باید به‌گونه‌ای باشد که هیچ برگشتی از آلودگی‌ها در سیستم لوله‌کشی به وجود نیاید. به‌طور مثال سیستم لوله‌کشی فاضلاب باید به‌گونه‌ای باشد که هرز آب‌ها بدون هیچ توقف و مانعی مستقیماً وارد شبکه فاضلاب شهری یا مخزن فاضلاب شخصی هر ساختمان شوند. همچنین برای مطمئن شدن از عدم بازگشت گاز یا دیگر مواد فاضلاب باید از دریچه‌های بازدید بیشتر در طول مسیر استفاده کرد.

دو اصل دیگر نیز در لوله‌کشی فاضلاب ساختمانی مهم است. اصل اول دادن شیب صحیح به این لوله‌هاست که مانع از انسداد لوله‌ها شده و تخلیه به‌صورت آسان‌تری میسر می‌شود و نکته بعدی جریان معکوس فاضلاب است که با تراز کردن و شیب بندی مناسب و همچنین استفاده از دریچه‌های بازدید این مشکل نیز به وجود نخواهد آمد.

 

کیفیت کدام روش از لوله کشی بیشتر است؟

همانطور که می دانید کیفیت لوله کشی یکی از فاکتورهای بسیار مهم در امر لوله کشی است و همیشه توصیه ما به شما این است که تا حد ممکن از لوله کشی استفاده کنید که بالاترین میزان کیفیت را داشته باشد تا از هزینه های اضافی در آینده جلوگیری شود.

کیفیت در لوله کشی را می توان در چند زمینه مختلف بررسی کرد: طول عمر لوله ها در لوله کشی، سرعت و فشار آب، دسترسی راحت به لوله ها

اگر بخواهیم برای ساختمان در حال ساخت و یا در حال بازسازی بهترین سیستم لوله کشی ساختمان را در زمینه کیفیت آن انتخاب کنیم تنها لوله کشی کلکتوری با لوله های لایه ای به صورت زیر سقفی را می توانیم نام ببریم.

دلیل کیفیت بالای این مدل لوله کشی این است که اولا در این شیوه از لوله کشی از لوله های لایه ای استفاده می شود که بر روی سرعت و فشار آب تاثیر منفی نمی گذارند و از طرفی هوای داخل لوله ها به واسطه شیر هواگیری خودکار بالای کلکتور دفع می شود.

در مورد مزیت مدل لوله کشی به صورت زیر سقفی می توان گفت چون فشار مصالح از روی لوله ها بر داشته می شود طول عمر لوله ها نیز بالا رفته و کمتر دچار ترکیدگی و نشتی می شوند.

البته در لوله کشی روکار نیز می توان از لول های لایه ای استفاده کرد و چون خارج از دیوار هستند فشاری بر روی لوله ها وارد نمی شود ولی مزیت بیشتری که لوله کشی کلکتوری دارد این است که به راحتی می توان جریان آب در لوله ها را در محل های مختلف ساختمان کنترل کرد.

این مزیت زمانی آشکار می شود که بنا بر مشکلی مجبور باشید جریان آب در یک نقطه از ساختمان را قطع کنید و اگر از کلکتور استفاده کرده باشید دیگر نیازی به قطع کردن جریان کل آب نیست. درست بر خلاف لوله کشی روکار و انشعابی.

 

یادگیری حرفه لوله کشی برای مهاجرت در کشور های دیگر چقدر کاربرد دارد؟

 این حرفه یکی از آموزش های بسیار کاربردی برای افرادی است که قصد مهاجرت به خارج کشور را دارند می باشد. مدرک فنی حرفه ای لوله کشی ساختمان برای مهاجرت به استرلیا و آلمان و کانادا بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.

 

ارتباط با آموزشگاه دانش تاسیسات

شعبه تهران

شهر ری، سه راه ورامین، خیابان شهید غیوری، کوچه صالحی ، سرای محله شهید غیوری

تلفن:  09030770446

02136657315 - 02133372675

لوکیشن آموزشگاه دانش تاسیسات تهران

--------------------------

شعبه اصفهان

هشت بهشت غربی، انتهای ملک شمالی، نبش کوچه ریخته گران، روبروی قرض الحسنه ابوذر

تلفن: 03132722459

09909516260

09030770446

 لوکیشن آموزشگاه اصفهان

سامانه پیامک

5000203002020

جهت ثبت نام مشخصات خود را به شماره فوق پیامک نمائید.