آموزش نصب و راه اندازی آسانسور | متفرقه با مدرک معتبر

آموزش تعمیرات پکیج چیلر کولرگازی با مدرک رسمی زیر نظر سازمان فنی حرفه ای کشور جهت ورود به بازار

سلام من در خدمت شما هستم هر سوالی دارید از من بپرسید...

ثبت نام از طریق واتس اپ
Close and go back to page

(آموزش نصب و راه اندازی آسانسور (کلیات و مقررات

·   آسانسور وسیله ای است متشکل از کابین و معمولا وزنه تعادل و اجزای دیگر که با روش های مختلفی، مسافر (نفر) یا بار یا هردو را در مسیر بین طبقات جا به جا می کند.

·   آسانسورها باید مطابق ضوابط استاندارد و مقررات ملی ایران یا استانداردهای بین المللی ساخته شده باشند. آسانسور پس از نصب و راه اندازی، باید توسط متخصصان صاحب صلاحیت آزمایش و تحویل گرفته شود این تحویل گیری مانع از ضمانت شرکت سازنده، فروشنده و نصاب نخواهد بود.

·   انواع آسانسورها، آسانسورهای کششی و هیدرولیکی می باشد. این نوع آسانسورها جهت حمل بار، مسافر، تخت بیماریا برانکارد و اتومبیل بکار می روند.

·    آسانسور کششی، حرکت آن بر اثر اصطکاک بین سیم بکسل و شیار فلکه کشش، به هنگام چرخش آن توسط سیستم محرکه انجام می شود. آسانسور هیدرولیکی، عامل حرکت کابین، سیلندر و پیستون هیدرولیکی است و ممکن است وزنه تعادل هم داشته باشد.

·   نحوه پاسخ به احضار مسافرین در آسانسورها، سیستم فراخوانی آسانسور گفته می شود و انواع مرسوم آن

1-ساده (در این حالت آسانسور به اولین احضار پاسخ داده و تا انجام فرمان احضارهای بعدی بی تاثیر است. این سیستم که ساده ترین نوع است برای مکان های کم ترافیک، آسانسورهای باربر و بیماربر با تعداد طبقات کم مناسب است).

2-جمع کن روبه پایین (در این نوع آسانسور در حین حرکت از بالا به پایین به کلیه احضارها پاسخ می دهد و برای ساختمان های مسکونی پرجمعیت و ساختمان های اداری که در طبقات آن شرکت های مستقل از هم قرار دارند و کم ترافیک هستند مناسب می باشد). 3-جمع کن روبه بالا (شبیه جمع کن رو به پایین است و به احضارهای از پایین به بالا پاسخ می دهد)

4-جمع کن انتخابی (در این نوع، آسانسوربه احضارهایی که در جهت حرکت کابین پاسخ داده و در نتیجه در پاسخ به احضارهایی که خلاف جهت حرکت کابین باشد جلوگیری به عمل می آید این سیستم برای ساختمان های آموزشی، اداری، تجاری، تجمعی، سینما، تئاتر، مراقبتی و بیمارستان ها همچنین درمانگاه ها، بازداشتگاه ها و... بکار گرفته می شود.)

 

·   در ساختمان های با طول مسیر قائم حرکت بیش از 9 متر از کف ورودی اصلی تعبیه آسانسور الزامی است (معمولا بیش از 3 طبقه)

·   در ساختمان های 8 طبقه یا با طول مسیر حرکت 28 متر بیشتر از کف ورودی اصلی باید حداقل 2 دستگاه آسانسور پیش شود و در کلیه ی ساختمان های با طول مسیر بیش از 21 متر از کف ورودی اصلی حداقل یک دستگاه آسانسور مناسب حمل بیمار (برانکاردبر) باید تعبیه شود. در ساختمان هایی که وجود آسانسور الزامی می باشد باید حداقل یکی از آسانسورها قابلیت حمل صندلی چرخدار را دارا باشد.

·   در کابین و درهای طبقات در هنگام بسته شدن باید کاملا محدوده ی باز شوی ورودی را پوشش داده و قفل شوند. دکمه های زنگ اخبار و توقف اضطراری پایین ترین دکمه بوده و در ارتفاعی برابر 890 میلیمتر نصب شوند. بالاترین دکمه نباید ارتفاعی بیش از 1370 میلیمتر از کف کابین ارتفاع داشته باشد.

·   زنگ اخبار آسانسورها باید مجهز به باطری قابل شارژ باشد. در ساختمان های عمومی باید وسیله مکالمه دو طرفه در کابین نصب شود (تلفن و...)

·   حداقل شدت روشنایی بر روی دکمه های کنترل کابین و یا راهروها نباید از 50 لوکس کمتر باشد و این روشنایی باید دائمی باشد.

 

·   رو اداری توقف کابین از سطح تراز ورودی نباید از ±20میلیمتر بیشتر شود.

·        نصب هواکش برای کابین درب دار الزامی است.

·        روشن بودن داخلی کابین به طور دائم الزامی است.

·   درهای لولایی طبقات باید مجهز به پنجره مرئی شوند تا بودن کابین در هر طبقه مشخص شود کیفیت و ابعاد این پنجره و شیشه باید طبق ضوابط استانداردهای ملی یا استانداردهای معتبر بین المللی باشد.

·   در ساختمان های عمومی باید وسیله مکالمه دو طرفه نصب شود (تلفن و....) اما توصیه می شود این وسیله در کلیه آسانسورها نصب شود.

·   کابل تغذیه برق برای آسانسور باید مستقل باشد تا چنانچه در اثر آتش سوزی، اتصال برق منجر به عمل فیوزها با کلیدهای حفاظتی دیگر گشته و سبب قطع مدار برق قسمت هایی از ساختمان شوند سیستم برق آسانسور همچنان متصل و فعال باشد.

·   در صورتی که ساختمان به هر دلیلی قبل از تکمیل سیستم آسانسور مورد بهره برداری قرار گیرد باید تمام نقاط دسترسی به چاه آسانسور و موتورخانه آسانسور در برابر خطر سقوط حفاظت شوند.

·   در ساختمان های اداری ترافیک خاص (درمانی-مراقبتی) و مکان های نگهداری سالمندان و معلولین بیش از یک طبقه، تعبیه حداقل یک دستگاه آسانسور برانکاردبر الزامی است. مگر اینکه سطح شیب دار مناسب وجود داشته باشد.

·   آسانسورهایی که قابلیت حمل بیمار (برانکاردبر) را دارند باید دارای حداقل ابعاد کابین2100× 1100میلیمتر، حداقل عرض باز شو900 میلیمتر باشند. مجهز به سیستم تراز طبقه مجدد می باشد. مجهز به دکمه باز ماندن درب برای مدت طولانی تر از زمان عادی بسته شدن درب باشد.

·   آسانسورهایی که قابلیت حمل تخت بیمار (تخت بر) را دارند باید دارای حداقل ابعاد کابین 2400× 1400میلیمتر، حداقل عرض بازشو درب 1300 میلیمتر و حداقل ارتفاع (بازشو) درب 2100 میلی متر باشد. همجنین مجهز به سیستم کنترل سرعت، ولتاژ و فرکانس باشد، مجهز به سیستم برق اضطراری باشد که هنگام قطع برق، آسانسور به نزدیک ترین طبقه هدایت کند. همچنین امکانات کنترلی آسانسورهای برانکاردبر را داشته باشند.

ارتباط با آموزشگاه دانش تاسیسات

شعبه تهران

شهر ری، سه راه ورامین، خیابان شهید غیوری، کوچه صالحی ، سرای محله شهید غیوری

تلفن:  09030770446

02136657315 - 02133372675

لوکیشن آموزشگاه دانش تاسیسات تهران

--------------------------

شعبه اصفهان

هشت بهشت غربی، انتهای ملک شمالی، نبش کوچه ریخته گران، روبروی قرض الحسنه ابوذر

تلفن: 03132722459

09909516260

09030770446

 لوکیشن آموزشگاه اصفهان

سامانه پیامک

5000203002020

جهت ثبت نام مشخصات خود را به شماره فوق پیامک نمائید.