راهکارهای اجرایی کاهش مصرف انرژی در ساختمانها | متفرقه با مدرک معتبر

آموزش تعمیرات پکیج چیلر کولرگازی با مدرک رسمی زیر نظر سازمان فنی حرفه ای کشور جهت ورود به بازار

سلام من در خدمت شما هستم هر سوالی دارید از من بپرسید...

ثبت نام از طریق واتس اپ
Close and go back to page

در بسیاری از ساختمان ها می توان با استفاده از راهکارهای ساده ای مصرف انرژی را کاهش داد و یا بهینه نمود. راهکارهایی که از نگاه مصرف کننده غافل مانده و با خواندن این مقاله برخی از این روشها تشریح میگردد

برخی از نکات اجرایی و فنی مرتبط با موضوع کاهش مصرف انرژی در طول کلاسهای آموزش تعمیرات پکیج ، آموزش موتورخانه ، آموزش چیلر تراکمی و دیگر دوره های تاسیسات به کارآموزان آموزش داده می شود. لذا برای ثبت نام در کلاس های آموزش تاسیسات از طریق سایت اقدام نمائید.

 آموزش تاسیسات

 

تمیز بودن رادیاتورهای سیستم گرمایش ساختمان و پوشانده نشدن آنها

اگر پرده از بالای پنجره تا روی زمین آویزان باشد و روی رادیاتور را کاملا بپوشاند مصرف انرژی به میزان قابل توجهی بیشتر می شود. دلیل آن کاملاً روشن است،‌ زیرا مسیر گردش گرمای تولید شده بسته شده است و انرژی مصرفی مورد نیاز بری رسیدن به دمای آسایش افزایش پیدا خواهد کرد.
اما اگر پرده حداقل 5 سانتیمتر یا بیشتر تا بالای رادیاتور آویزان باشد، مقدار زیادی از این تلفات کاسته خواهد شد، در این حالت اگر پرده ها ضخامت بیشتری داشته باشند می توانند به کاهش تلفات انرژی گرمایی با بیرون، بیشتر کمک کنند و هر چه پنجره بهتر پوشانده شود از ورود سرما کاسته شده و مصرف سوخت نیز کمتر می شود.
مطالعات نشان داده است که در صورت تمیز بودن رادیاتور و نپوشاندن آن، در حدود 2 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی خواهید داشت.

راه های نفوذ هوا و خروج هوای گرم نظیر کانال کولر آبی و دودکش شومینه خاموش و همچنین درها و پنجره هایی که خوب درز بندی نشده اند باعث تلفات انرژی می شوند. درزبندی کامل و بستن دریچه های کانال کولر و دودکش شومینه

 

شما می توانید با یک آزمایش ساده وضعیت درزبندی درها و پنجره های خود را در حالت بسته بودن کنترل کنید.


1- آیا فاصله بین بازشو و قاب درها و پنجره ها برای هوای بیرون غیر قابل نفوذ است؟
برای اطلاع از این وضعیت ابتدا یک صفحه کاغذ بین بازشو و قاب پنجره قرار دهید و پنجره را ببندید، اگر این کاغذ به آسانی قابل بیرون کشیدن باشد نفوذ هوا از لای در و پنجره زیاد بوده و وضعیت مطلوب نیست.
2-آیا اطراف چهارچوب پنجره ها غیر قابل نفوذ برای هوای بیرون است؟ با یک شمع یا چوب کبریت روشن می توانید به سادگی متوجه شوید که آیا از اطراف چهار چوب درها و پنجره ها هوا نفوذ می کند. این آزمایش در زمان وزش باد و یا هوای سرد بیرون آسان تر انجام می شود. با این آزمایش کلیه درزهای اطراف درها و پنجره ها که باعث تلفات انرژی می باشند، مشخص می شوند.

نکته: پیش از شروع هر اقدامی گرد و خاک و سایر آلودگی های بازشو و پنجره را تمیز کنید.
اکنون دو امکان وجود دارد: شما می توانید با استفاده از نوارهای درزبندی در کمترین زمان این درزها را بپوشانید یا از نوارهای لاستیکی درزبندی که توسط افراد متخصص نصب می شوند استفاده کنید.
نکته: در صورتی که زیبایی برای شما از درجه اهمیت کمتری برخوردار است و یا بازشو زیر پرده پنهان شده است و در یا پنجره باز نمی شود،‌ می توانید با قرار دادن تکه های پارچه مستعمل دور تا دور در یا پنجره و پوشاندن آنها با روزنامه یا نایلون آن را کاملا بسته و عایق کنید. درزبندی کامل و بستن درچه های کانال کولر و دودکش شومینه با بستن دریدرزبندی کامل و بستن درچه های کانال کولر و دودکش شومینهچه های کولر یا سایر کانال های سیستم های سرمایشی ساختمان در فصل سرد سال از هدر رفتن گرمای داخل ساختمان جلوگیری خواهد شد. زیرا دریچه های کولر مانند دودکش باعث خروج گرمای ایجاد شده در ساختمان شده و مصرف انرژی را بالا می برند.


برای این کار ابتدا با استفاده از اهرم موجود در کنار دریچه آن را مسدود نمایید اما هنوز کار به پایان نرسیده است. چون هنوز فاصله ای بین پره های مسدود کننده دریچه وجود دارد که هوا می تواند از طریق آن عبور کند. در این مرحله می توانید از طلق پلاستیکی (موجود در فروشگاه های لوازم تحریر) با اندازه مناسب برای پوشاندن کل دریچه استفاده کرد و با استفاده از نوار چسب آن را کاملا ثابت کرده و راههای عبور هوا از کناره های آن را بست. البته بسته های مسدود کننده دریچه کولر با نام های مختلف تجاری نیز در بازار در دسترس هستند. درزبندی کامل و بستن درچه های کانال کولر و دودکش شومینه درصورتیکه زیبایی محیط برای شما اهمیت کمتری دارد، می توانید با وسایل موجود اقدام به بستن دریچه کانال ها کنید. بطور مثال می توانید از یک قطعه مقوا یا نایلون بجای طلق پلاستیکی استفاده کنید. برای زیبایی می توانید از نقاشی روی این پوشاننده های دریچه استفاده کنید. درزبندی کامل و بستن درچه های کانال کولر و دودکش شومینه
نکته: استفاده از نوار چسب ممکن است در هنگام برداشتن مسدود کننده دریچه در فصل گرم سال موجب کنده شده رنگ دریچه یا برجا گذاشتن آثار کثیفی شود. پیشنهاد می شود در هنگام برداشتن مسدود کننده دریچه صبور باشید و این کار را با حوصله و دقت انجام دهید و در پایان سطح زیر مسدود کننده را با ماده پاک کننده مناسب تمیز نمایید.


دودکش شومینه هم مانند کانال کولر عمل کرده و در صورت خاموش بودن شومینه، هوای داخل ساختمان را مکیده و به بیرون هدایت می کند. در صورتیکه ساختمان دارای شومینه است و از آن استفاده نمی شود، ابتدا دریچه فلزی داخلی دودکش شومینه را بسته و سپس با استفاده از مقداری پارچه یا لباس مستعمل و یا نایلون بطور کلی دودکش را مسدود نمایید. درزبندی کامل و بستن درچه های کانال کولر و دودکش شومینه
نکته: با چسباندن یک کاغذ یا نصب یک برچسب در مکان قابل دید و مناسب در کنار شومینه، بسته بودن کانال آن را تذکر دهید تا در صورت نیاز به استفاده از آن، از نظر ایمنی دچار مشکل نشوید.

مطالعات و اندازه گیری ها نشان داده است که با درزبندی کامل و بستن درچه های کانال کولر و دودکش شومینه (در حالت خاموش) تا 5% در مصرف انرژی صرفه جویی خواهد شد.

نکته خیلی مهم: در صورتیکه به هر دلیلی از وسایل گرمایشی نظیر بخاری، آبگرمکن یا سایر وسایل دارای شعله باز استفاده می کنید، هرگز تمامی راه های نفوذ هوا به ساختمان را مسدود نکنید. زیرا این کار موجب کاهش اکسیژن در ساختمان شده و خطرات جانی به دنبال دارد.

 

آیا در زمان ترک ساختمان باید سیستم گرمایش ساختمان را کاملا خاموش کرد؟
برای زمان مسافرت و نبودن در ساختمان کافی است دمای منزل را روی 15 درجه سانتیگراد یا کمتر تنظیم کنید تا مجبور نباشید پس از بازگشت از سفر، منزل کاملا سرد شده خود را با هزینه بیشتری گرم کنید.اگر برای چند هفته ساختمان خالی است. سیستم را خاموش و مخزن آن را خالی کنید. هنگام بازگشت به ساختمان، اجازه گرم شدن آب را تا 60 درجه سانتیگراد داده، سپس از آن استفاده کنید. مطالعات و اندازه گیریها نشان داده است که به ازای هر درجه سانتیگراد کاهش دما تا 6% در مصرف انرژی صرفه جویی خواهد شد.

 

استفاده از پرده داخلی

در طی فصل سرد سال و در روزهی آفتابی پرده پنجره هی رو به آفتاب ساختمان را در طول روز باز کنید. در صورت وجود پرده در جلو کلیه پنجره ها، این پرده ها را در هنگام شب ببندید.
مطالعات و اندازه گیری ها نشان داده است با بازکردن پرده پنجره های رو به جنوب در طول روزهای آفتابی و بستن کلیه پرده ها در طول شب در فصل سرد تا 5% در مصرف انرژی صرفه جویی خواهد شد.

 

 کاهش دمای آب سیستم موتورخانه یا آب گرمکن

کاهش دمی آب سیستم موتورخانه یا آب گرمکن با کم کردن درجه دمای آب می توان انرژی اتلاف شده را کاهش داد. ین روش یک روش متداول در سیستم‌های آب گرم می‌باشد، چون این سیستم‌ها طوری طراحی شده ‌‌اند که آب را در دمای بالاتری از آنچه لازم است تولید می کنند. برای مثال اغلب سیستم‌های آب گرم برای تولید آب در دمای 82 درجه سانتیگراد طراحی شده‌اند؛ این در حالی است که آب گرم مورد استفاده در دستشویی‌ها حداکثر داری دمای 43 درجه سانتیگراد است. بهترین محدوده دمایی تنظیم ترموستات آب گرم بین60 تا 80 درجه سانتیگراد است

پخت و پز حدود ده درصد از کل انرژی مصرفی یک خانواده را به خود اختصاص می دهد، استفاده از شیوه هی منطقی آشپزی می‌تواند در مصرف گاز طبیعی موثر باشد.

غذاهای منجمد را قبل از طبخ در محیط خانه ذوب کنید.

پس از به جوش آمدن آب یا میعات، شعله اجاق گاز را کم کنید زیرا دما در این حالت تغییر نمی کند.

در صورتی که زمان پخت طولانی لازم است حتی الامکان از ظروف زودپز استفاده کنید.

از شعله متناسب با اندازه ظرف استفاده کنید.

آب را به مقدار مورد نیاز در کتری بریزید.

درب کتری و ظروف را در هنگام پخت و پز ببندید.

سطوح دیواره هی فر را کاملا تمیز کنید تا حداکثر بازتاب گرمایی صورت گیرد. ‌مطالعات نشان داده است با بکار بستن نکات مطرح شده بتوان در حدود 20 مترمکعب گاز طبیعی در طول سه ماه زمستان سال صرفه جویی نمود

مطالب علمی

ارتباط با آموزشگاه دانش تاسیسات

شعبه تهران

شهر ری، سه راه ورامین، خیابان شهید غیوری، کوچه صالحی ، سرای محله شهید غیوری

تلفن:  09030770446

02136657315 - 02133372675

لوکیشن آموزشگاه دانش تاسیسات تهران

--------------------------

شعبه اصفهان

هشت بهشت غربی، انتهای ملک شمالی، نبش کوچه ریخته گران، روبروی قرض الحسنه ابوذر

تلفن: 03132722459

09909516260

09030770446

 لوکیشن آموزشگاه اصفهان

سامانه پیامک

5000203002020

جهت ثبت نام مشخصات خود را به شماره فوق پیامک نمائید.