کاربرد دریچه هوا در تاسیسات سرمایشی و گرمایشی | متفرقه با مدرک معتبر

آموزش تعمیرات پکیج چیلر کولرگازی با مدرک رسمی زیر نظر سازمان فنی حرفه ای کشور جهت ورود به بازار

سلام من در خدمت شما هستم هر سوالی دارید از من بپرسید...

ثبت نام از طریق واتس اپ
Close and go back to page

کاربرد دریچه هوا در تاسیسات سرمایشی و گرمایشی

یکی از مواردی که در دوره های آموزش تاسیسات سرمایشی گرمایشی مهم است موضوع دریچه های هوا و کاربرد آنها می باشد. این مقاله که توسط تیم فنی آموزشگاه دانش تاسیسات از کتاب تاسیسات مکانیکی اقای مهندس هادی زاده آماده شده است جهت آشنایی شما با این موضوع خدمت شما ارائه می گردد.

در دوره آموزش داکت اسپلیت و یا آموزش سیستم های حرارتی به صورت تخصصی به طراحی دریچه های هوا پرداخته می شود.

·        دریچه وسیله ای است که روی دهانه باز ورود هوا به فضای مورد نظر برای کنترل شرایط هوای آن و به منظور برقراری یک جریان هوای پیش بینی شده در آن فضا نصب می شود.

·        انواع دریچه ها شامل دریچه هوای رفت، دریچه دیفیوز، دریچه شکاف دار، دریچه ساده، دریچه قابل تنظیم مقدار هوا، دریچه خطی، دریچه هوا می باشند.

·        دریچه های رفت هوا نوع ساده GRTTLE این دریچه ها باید هوا را طوری پرتاپ کند که در فاصله نسبتا کوتاهی با هوای مورد نظر مخلوط شود، بطوری که در تراز حضور اشخاص دمای یکنواخت و متعادلی برقرار شود این دریچه ها برای نصب روی دیوار، نزدیک سقف،(ارتفاع سقف 5/2 تا 5/3 متر) یا نزدیک کف یا روی آستانه مناسبند مناسبترین محل نصب روی دیوار با فاصله حداکثر30cm از سقف میباشد، این دریچه‌ها شامل انواع تیغه های ثابت، با تیغه های هدایت کننده قابل تنظیم و با دمپر می باشند. دریچه های با دو ردیف تیغه های هدایت کننده توزیع هوا رضایت بخش تری دارند، دریچه های دمپردار امکان تغییر مقدار هوای ورودی را دارند، دریچه های با دو ردیف تیغه های هدایت کننده قابل تنظیم، در حالت نصب به دیوار، نزدیک سقف، در صورت تنظیم درست تیغه ها ممکن است در فضاهای با ارتفاع 5/4 تا 6 متر هم بتوانند شرایط نسبتا یکنواخت و متعادلی برقرار کنند و در صورت استفاده از این دریچه ها، اختلاف دمای هوای اول(ورودی)و هوای دوم (اتاق) بایدکم باشد.

·        دریچه های رفت هوا نوع سقفی (دیفیوزی)، نوع پرتاب هوا در این دریچه ها افقی می باشد. این نوع دریچه ها برای اختلاف دمای بیشتر تا حدود 5/19 تا 22 درجه سانتی گراد میتوان استفاده کرد.دریچه های سقفی باید به قاب و تیغه های یکنواخت کننده ( GRID)در ورود هوا به دریچه مجهز باشند.

انواع دریچه های سقفی عبارتند از :

-         دریچه های گرد سقفی (ROUND CEHLING)

-         دریچه های سقفی چهارگوش(RECTANGULAR AND SQUARE CEILNG)

-         دریچه های سقفی با صفحه روبی سوراخ دار (PERFORATED DIFFUSER)

-         دریچه های سقفی با تیغه های هدایت کننده خارجی (LOUVER FACE DIFFUSER)

-         دریچه های رفت هوا، خطی شکاف دار (LINEAR  SLOT OUTLET)

·        دریچه های شکاف دار خطی دریچه هایی است که بیشتر برای هوای رفت استفاده میشود. این دریچه ها دارای شکاف هایی برای عبور هوا است که نسبت طول به عرض هر یک دست کم 10 به 1 میباشد.

·        این دریچه ها به صورت مدول های معینی، در جهت طول و در امتداد هم قرار میگیرند و میتوانند یک دریچه طولانی، با عرض کم پدید آورند. هوای ورودی معمولا از یک پلنوم که پشت دریچه قرار دارد، به دریچه میرسد. پلنوم باید در سرتا سر طول دریچه ادامه یابد.

·        در صورتی که این دریچه روی دیوار با فاصله کمتر از 30 سانتی متر از سقف نصب شود، پرتاب هوا ممکن است با زاویه صفر نسبت به سطح افق باشد. در صورتی که فاصله نصب از سقف بیشتر باشد ممکن است زاویه پرتاب 15تا30 درجه به سمت بالا باشد، تا از اثر سقف استفاده شود. اگر این دریچه روی کف یا روی آستانه اتاق نصب شود باید پرتاب هوا، دور از فضای حضور اشخاص، به سمت دیوار اتاق باشد. در اینحالت زاویه پرتاب هوا باید بین 15 تا 30 درجه به سمت دیوار باشد.

·        دریچه های خطی ممکن است، به منظورتنظیم مقدار هوا، دمپر داشته باشند. در این صورت ممکن است دمپر نسبت به دریچه، بلافاصله در دهانه ورودی هوا از پلنوم به دریچه قرار گیرد. نصب دمپر روی کانال انشعاب که هوا را از کانال اصلی به پلنوم میرساند، ترجیح دارد. هم نصب آن آسان تر است و هم تنظیم مقدار هوا در این حالت بهتر صورت می گیرد، علاوه بر اینها چون دمپر در کانال انشعاب ابعاد بزرگتری دارد از نظر کاهش مقدار صدا مناسب تر است.

·        معمولا در پشت دریچه های خطی تیغه های متعادل کننده جریان (FLOW EQUALIZING VANE) قرار دارند. هر تیغه به تنهایی قابل تنظیم است و جهت جریان هوا را به سمت دلخواه تغییر می دهد.

·        سیستم توزیع هوا باید دمپر داشته باشند دمپرهای توزیع هوا باید از نوع تنظیم (چند تیغه ای مقابل) باشند.

·        دمپر دریچه ای است که برای کنترل مقدار جریان هوا بکار می رود دمپرها ممکن است ب صورت ON/OFF و یا جهت تغییر و تنظیم دبی باشند. دمپرهای چند تیغه ای موازی فقط جهت تمام باز و یا تمام بسته کاربرد دارند و دمپرهای تنظیم از نوع چند تیغه ای مقابل هم هستند.

·        دمپر های فرمان دستی باید قفل داشته باشند تا بتوان آن را در وضعیت مورد نظر ثابت نگه داشت.

·        دریچه سقفی باید به دمپر تنظیم مقدار هوا مجهز باشد که بلافاصله پشت دریچه نصب شود دمپر باید از نوع چند تیغه ای با چرخش مخالف (OPPOSED BLADE) باشد. هر دریچه سقفی باید به تیغه های یکنواخت کننده هوا( Air Distribution Grid) مجهز باشد.

·        دریچه باید در کارخانه سازنده با رنگ ضد زنگ و رنگ آستری ( خاکستری) اندود شود رنگ نهایی باید پس از نصب با رعایت هماهنگی با سطوح مجاور و زیبایی منظر و تایید دستگاه نظارت اعمال شود.

·        دریچه هوای رفت باید دارای دو ردیف تیغه های هدایت کننده در جلو (face bars) باشد. که تیغه های قائم در ردیف جلو و تیغه های افقی در ردیف عقب قرار گیرند.

·        دریچه هوا باید از نظر مقدار هوا، الگوی پرتاب هوا در فضای مورد نظر، سطح صدا، نوع، محل نصب و اندازه مناسب و مورد تایید باشد.

·        قاب هر دریچه به پهنای 3 سانتی متر و ضخامت 25/1 میلی متر توصسه میشود اتصال قاب دریچه به دیوار، باید به کمک واشر پلاستیکی صورت گیرد که بطور دائم درز بین دیوار ساختمان و قاب دریچه را بپوشاند و هوابند کند.

پس از نصب دریچه باید سطوح مختلف آن را از جمله تیغه های هدایت کنند، دمپر تنظیم و تیغه های هدایت کننده را تمیز کرده تیغه های هدایت کننده و دمپر تنظیم را در وضعیت مناسب قرار داد مقدار هوا را برابر نقشه تنظیم نمود و در زمان راه اندازی الگوی پرتاب هوا را بر طبق نقشه کنترل کرد.

مطالب علمی

ارتباط با آموزشگاه دانش تاسیسات

شعبه تهران

شهر ری، سه راه ورامین، خیابان شهید غیوری، کوچه صالحی ، سرای محله شهید غیوری

تلفن:  09030770446

02136657315 - 02133372675

لوکیشن آموزشگاه دانش تاسیسات تهران

--------------------------

شعبه اصفهان

هشت بهشت غربی، انتهای ملک شمالی، نبش کوچه ریخته گران، روبروی قرض الحسنه ابوذر

تلفن: 03132722459

09909516260

09030770446

 لوکیشن آموزشگاه اصفهان

سامانه پیامک

5000203002020

جهت ثبت نام مشخصات خود را به شماره فوق پیامک نمائید.